B&B for specials "Het Koetshuis"

Achter de Hoeve staat een vrijstaand bijgebouw dat verbouwd is tot een volledig rolstoel toegankelijke verblijfsaccommodatie voor maximaal vier personen met twee begeleiders. De ruimte is binnen en buiten ingericht op het gebruik van rolstoel en/of rollator. In het Koetshuis bevinden zich twee slaapkamers met ieder twee elektrisch verstelbare hoog/laag-bedden. Het sanitair op de begane grond is voorzien van een jacuzzi/ligbad met elektrische badlift en een ruime, rolstoel toegankelijke douche, een lage wastafel en toilet. Overal zijn handgrepen en beugels geplaatst en zijn hulpmiddelen aanwezig zoals een passieve en een actieve tillift, badstoel etcetera. 

De leefruimte bestaat uit een eethoek, zithoek en een kleine open keuken voorzien van koelkast, combimagnetron oven, kookplaat en vaatwasser. Op de eerste verdieping bevindt zich een bescheiden slaapzolder met twee eenpersoonsbedden, eigen douche en toilet. Er is een gezellig buitenterras met tuinmeubilair, parasol en BBQ. We kunnen fietsen uitlenen, in Gasselte en Gieten zijn ook fietsenverhuurders aanwezig.

 

BLOG De renovatie van het Koetshuis

 

2019

Er wordt hard gewerkt om de schuur om te toveren tot onze B&B for Specials. 

Tot die tijd vind je hier al enkele updates van de werkzaamheden.

 

April 2019

Om onze droom te kunnen realiseren, hebben we wat extra geduld nodig. In samenspraak met de gemeente zijn we aan het kijken hoe we deze plannen kunnen realiseren, conform de bestaande regelgeving. Hiervoor dienen we een aanvraagprocedure te doorlopen, waardoor de opstart van de werkzaamheden is uitgesteld. 

 

Juni 2019

Op 10/06/2019 mochten we onze vergunning van de gemeente Aa en Hunze ontvangen! Vanaf nu wordt het alle hens aan dek om de renovatie van Het Koetshuis te realiseren. 

 

Februari 2020

De B&B is bijna klaar! Wij zoeken voor maart 2020 enkele testkonijnen die (aan aangepast tarief) ons komen helpen de kinderziekten op te sporen zodat we vanaf de tweede periode maart / begin april 2020 ons eerste volwaardig seizoen kunnen opstarten.

 

April 2020

Update april 2020: Let op! Door de Corona crisis is de B&B for Specials niet actief, gezien de kwetsbaarheid van onze doelgroep. 

 

2021

Het Koetshuis wordt voorlopig gebruikt als vakantiehuisje...

 

 

 

 

 

 

 

Hieronder vind je de plattegrond van onze B&B for specials. 

De uiteindelijke uitwerking heeft een paar kleine aanpassingen.

< In de renovatie van Het Koetshuis gaan we uit van duurzaamheid. Daarom werd gekozen om te werken met duurzame materialen zoals leem en houtvezelplaat om te isoleren en af te werken. 

 

 

 

 

< Dit is vandaag dezelfde plek als de foto hierboven. Nog even en de bedden worden beslapen

 

 

 

< De laatste verfwerkzaamheden worden uitgevoerd, de toegankelijke opstap is klaar. 

< Het bad met badlift en jacuzzi wordt geplaatst. Wat wordt het hier fijn badderen! 

Nog wat afwerkingen hier en daar en de badkamer is in gebruik.

 

 

< De kitchenette is aangekomen. Het laatste stuk isolatie kan weggewerkt worden